Kenneln Våra hundar Rottweilern Valpar Kullar Nyheter Galleri Länkar Gästbok Välkommen

Rasstandard Rasprofil och våra krav MH - vad är det? Korning - vad är det?

 

 

 

 

Vi har en egen sida

på Facebook:

Madiela's kennel

 

       

Rasprofil och våra krav

¨

Rasprofilen hittar du här 

(Klickbar länk) 

thyras valpar 25 maj-06

 

Avtal (registrering )

 

Valparna är naturligtvis registrerade i SKK (Svenska Kennelklubben) vid leverans. Köpeavtal vi använder är det standardavtal som utfärdas av SKK. De är vaccinerade, ID-märkta och veterinär-besiktigade.

Vårt barnbarn Isabel

Våra krav

Våra krav, som skrivs in köpeavtalet, är att man skall röntga sin hunds höft- och armbågsleder vid 12-18 månader ålder. Vi vill även att hunden mentalbeskrivs.  MH’t arrangerar vi så att hela kullen gör detta samtidigt. Kan någon inte komma vid just det tillfälle som är tänkt, kan beskrivningen göras senare. Det viktigaste är att den mentalbeskrivs, och det innan den är 18 månader.

Rottweilern är en brukshund som kräver mental och fysisk stimulans för att må bra. Du måste ha både intresse och tid att jobba med din hund!

Vi ser gärna att du tillsammans med din valp går på en valpkurs.

Vi hjälper och stöttar dig naturligtvis och anordnar valpträffar. Vi prioriterar de valpköpare som har ambitionen att tävla med sin hund.

Självklart skall man som valpköpare ställa höga krav på såväl den tilltänkta valpens föräldradjur som sin uppfödare. Du skall känna att din uppfödare bryr sig om dig och hunden. Till din uppfödare skall du alltid kunna vända dig för råd och hjälp!

Micaela och Loke

Att tänka på

Hunden är ett flockdjur, det vill säga att den är beroende av sina familjemedlemmar.

Som flockledare är det ditt ansvar att se till att din hund mår bra. Den skall ha mat, trygghet, närhet, lek, värme och stimulans. Valpar är aldrig ifrån flocken längre stunder, lämna den därför inte ensam mer än nödvändigt. En vuxen hund bör inte lämnas ensam mer än totalt fyra till fem timmar per dygn för att den skall må bra.

 

Detta måste du ta ställning till redan innan du skaffar hund. Ställ dig frågorna: Vad gör jag av min hund på dagarna när jag jobbar? Hur ser mitt liv ut och vad har jag för planer? Passar en hund in i min vardag och i min framtid? Nästa fråga du bör ställa dig innan du skaffar en rottweiler är: Vill jag jobba med min hund, eller borde jag se över val av ras?

Yessi

 

 

 

 


©Uppfödning av rottweiler i hemmiljö.. Alla rättigheter reserverade

Senaste nytt

Grattis till ägarna av Uncas, Urax. Unix-Arrak, Ulv, Una, Utopia. Ulla, Unique och Unna till fina röntgenresultat. Alla Ua.

.

Grattis Lena med M. Qlarissa som är ögonlyst Ua

Rottweilervalpar planeras 2022

Grattis Peter med M. Picasso som har gjort ett Godkänt  BH-prov

Grattis till Quling som nu är Korad

Grattis till Picasso som nu är Korad.

Grattis till Qlarissa, Quling och Picasso som har gjort Exteriörbeskrivning för Mt

Grattis tii Kleo till ytterligare en titel Ld Lydnadklass 1

 

Grattis

Grattis Peter med M. Picasso som har tävlat i Startklass med ett 1:a pris samt utbildat Picasso som nu kan titulera sig TJH(PTRH)

GRATTIS Q-kullen där 6 av 6 är röntgade med A & Ua.

Läs mer »

Kontakt

Uppfödare läs här om valpbeskrivning ! ! !

Kontakt  Läs mer»

 

 

KENNELKLÄDER